top of page
Jelena Pranic - foto Neda Mojsilović

Jelena Pranić

  • Spotify JP
  • Deezer JP
  • YouTube JP
  • Instagram JP
  • Facebook JP

Kantautorka i pevačica Jelena Pranić objavila je svoj prvi singl „Verovala sam“ i najavila album prvenac, pod nazivom „Šibice“. Ona i producenti Petar Milutinović i Nikola Stanojević Nihil su radom na ovom albumu zajednički došli do zvuka koji se najbliže može opisati kao dreampop. Pesma „Verovala sam“ je objavljena 30. maja za Glitch Records i dostupna je na svim platformama.
Njihov debi album karakteriše umirujući ženski vokal i nežni gitarski rifovi upakovani u pomalo mračne aranžmane.

Kako navodi autorka, njen prvi singl predstavlja proces spoznaje sebe i buđenja, kao i „šamar realnosti“ nakon razočarenja. Toksični odnos, skrivanje, zatvaranje u sebe, ali i strah šta posle su vodeći motivi pesme. Pesmu prati i spot koji jednostavnim, intimnim i dugim kadrovima približava turbulentna stanja i intenzivne emocije koje su bile inspiracija za tekst.

Predstojeći album „Šibice“ simbolizovaće buru emocija i stanja uzrokovanih toksičnim odnosima, ljubomorom, ali i potajnom željom i pokušajima da se taj odnos popravi. Poricanje, tuga, ljutnja i bes, depresija i na kraju surovo prihvatanje čine emotivne faze ovog albuma, koji će za Glitch Records biti objavljen krajem 2024. godine. 

Verovala sam

Verovala sam

Singl (2024)

bottom of page