top of page
Mapo Keys - Filip Bulatović

Mapo Keys

  • Spotify Mapo Keys
  • Deezer Mapo Keys
  • YouTube Mapo Keys
  • Instagram Mapo Keys

Mapo Keys (Filip Bulatović) je jedan od naših najtalentovanijih pijanista i kompozitora džez, pop, fank i fjužn muzike. Muzičko obrazovanje sticao je u Beogradu i Kelnu, a svoju internacionalnu karijeru je krunisao stvaralaštvom u Njujorku. Svirao je sa džez velikanima kakvi su Duško Gojković i Stjepko Gut, a sa Peđom Milutinovićem, Lukom Ignjatovićem i Perom Krstajićem je osnovao autorski džez sastav „Qzama Quartet“, koji je ubrzo postao jedan od najinovativnijih bendova na beogradskoj džez sceni i jedan od omiljenijih među domaćom publikom. Iza sebe ima i fank projekat „Filip Bulatovic Funk Edition“, ansambl od 13 muzičara, za koji je pisao originalnu muziku i aranžmane.
 

Odlazak u Njujork 2015. doneo mu je nova poznanstva na najkonkurentnijoj džez sceni na svetu, gde je oformio svoj trio i nastupao sa muzičarima kao što su Ofri Nehemya, Alexander Claffy, Dan Chmielinski, JK Kim i mnogi drugi. U Njujorku započinje seriju Fusion Quartet i solo koncertara, a 2019. po prvi put objedinjuje ceo svoj autorski opus pod umetničkim imenom MAPO – „Multiple Artistic Personality Order“ i formira devetočlani bend sa kojim počinje da nastupa u prestižnom njujorškom klubu „Nublu“.
 

Po povratku u Srbiju, u maju 2021. postaje član Big Benda RTS-a, prvobitno kao pijanista, a potom i kao dirigent. Najšira publika ga pamti upravo kao razigrnog dirigenta Velikog revijskog orkestra RTS-a sa nastupa na „Pesmi za Evroviziju 22“.

Tina

Tina

Singl (2023)

Planin

Planin

Singl (2023)

Right or Wrong

Right or Wrong

Singl (2022)

Ti i Ja

Ti i Ja

Singl (2022)

bottom of page