Danas neka bude dan
top of page

Danas neka bude dan

Superpaun nam se vraća četvrtim singlom sa kojim želi da nas pripremi za predstojeće odmore i slobodne dane. Pesma „Danas neka bude dan“ iako se prezentuje kao nova, u stvari je prvi singl koji je bend ikada snimio i predstavlja prvi kontakt benda sa autorskim radom, snimanjem i izvođenjem originalnog materijala. Kao takav bio je pravi pokretač i katalizator za dalje stvaralaštvo benda.



"Pesma je snimljena u studiju Sova i prvo je producentsko iskustvo vlasnicima studija Nikoli i Sandri Vidojević, kojima se priključuje Ivan Kostić, koji će u budućnosti benda igrati ulogu Džordža Martina i biti uključen u stvaranje esencije zvuka benda. Snimanje je teklo kao u treš romatično-idiličnoj drami vezane za početak bilo kog Američkog rok benda, uz pokušaje, greške i pogotke, dogovore i razmirice, pozajmljivanje opreme, neočekivane pomoći najrazličitijih muzičara koji su obitavali u Bigz-u i koji su se zadesili u studiju zbog čiste radoznalosti i znatiželje. Snimanje ove pesme trajalo je 3 dana i bilo je krunisano naletom dopamina kada je puštena u svojoj „klot“ varijanti na razglasu i kada se bend prvi put osetio kao bend." - izjavili su članovi benda Superpaun.



Ubrzavamo se nekoliko godina kasnije u prvi kvartal 2023 godine kada se za pomoć bend po ko zna koji put obraća Luki Cvetkoviću da stvori još jedan spot za još jednu pesmu. Luka odlučuje da spusti loptu i da bude i scenarista spota a ne samo režiser. Raskida veze sa mistikom iz prva dva singla i prati esenciju same pesme koja je jednostavna i moćna - uživaj u trenutku. Iskorišćena su dva retka sunčana dana marta, dve zaljubljene osobe, Tamara Šulović i Igor Vranić da budu u ulogama dveju zaljubljenih osoba, iskorišćene su dve kamere kojim su u vremenu zarobljeni beskrajno lepi momenti, iskorišćen je jedan svemirski ultravioletni Yugo da to sve začini jedan crni pas mešanac jer psi su zakon.


"Ako ne uživate u trenutku, izgubićete ga zauvek, a ako uživate, taj trenutak ostaje zauvek. Skinite okove straha i briga i stege oko duše koje sami zatežete. Želimo vam da uživate u slušanju našeg novog singla" - poručuju članovi benda Superpaun.



bottom of page