Dobrodošli u Multiverzum!
top of page

Dobrodošli u Multiverzum!

Nakon dve godine od prvog albuma “Intergalaktički cirkus”, stigao je i “Multiverzum”, drugi album iz dubokog svemira beogradskog benda “Organizam”, i to baš na 22. oktobar 2020. godine.

Album se sastoji od sedam kompozicija, koje se idejno i žanrovski nadovezuju na prethodno izdanje, ali u produkcijskom i sadržajnom pogledu čine iskorak dalje. “Multiverzum” otvara pesma “Kain”, poznata još iz vremena živih nastupa, sada proširena biblijskim narativom koji produbljuje tematiku pesama i ovom albumu donosi još jedan novi sloj tumačenja koji nije postojao na prvom albumu.



Na albumu su prisutne i balade “Jer si moja” i “Za ovo treba nas dvoje” koje usporavaju tempo i prave balans sa ostalih pet pesama.

Uz pesmu “Ne verujem nikome”, koja je bila i prvi singl, ispraćen muzičkim videom, upečatljive su pesme “Čistilište” i “Pasarela”. Ove dve kompozicije nose u sebi tematiku zastupljenu i na prethodnom albumu, dok se u tehničkom pogledu poigravanje usložnjava i ide napred.  Instrumentalna kompozicija “Algoritam” u manje od dva minuta sažima tu žanrovsku igru, koja je od muzičke kritike komentarisana kao hvalisanje, ali i kao prepoznatljivu karakteristiku ovog benda zbog koje se “Organizam” izdvaja na domaćoj, ali i regionalnoj sceni.




 

Njihov debi album „Intergalaktički cirkus“ je po izboru slušalaca “Radio Beograd 202” proglašen za debi album godine, a “Multiverzum” je došao pri kraju godine od koje će se čitavo čovečanstvo tek oporavljati, pa je samo objavljivanje nagrada kako za bend, tako i za publiku koja ih prati.


Autorstvo potpisuju Ivan Bošković i Igor Šćepanović, dok su za aranžmane bili zaduženi i Bogdan Obradović i Radosav Tijosavljević. Album je snimljen u studiju “Huskee Studio” u saradnji sa producentom Mirkom Lukovićem, a objavila ga je izdavačka kuća “Glitch Records” i može se preslušati na svim digitalnim platformama.


 

bottom of page