top of page

Novo pojačanje na alternativnoj pop sceni: Jelena Pranić objavila singl „Verovala sam“ i najavila album prvenac

Kantautorka i pevačica Jelena Pranić objavila je svoj prvi singl „Verovala sam“ i najavila album prvenac, pod nazivom „Šibice“. Ona i producenti Petar Milutinović i Nikola Stanojević Nihil su radom na ovom albumu zajednički došli do zvuka koji se najbliže može opisati kao dreampop. Pesma „Verovala sam“ je objavljena 30. maja za Glitch Records i dostupna je na svim platformama.Spot za pesmu Jelena Pranić je radila u saradnji sa mladim kolegama, rediteljem Dejanom Đurašinović i direktorkom fotografije Tamarom Stojanović.


Kako navodi autorka, njen prvi singl predstavlja proces spoznaje sebe i buđenja, kao i „šamar realnosti“ nakon razočarenja. Toksični odnos, skrivanje, zatvaranje u sebe, ali i strah šta posle su vodeći motivi pesme. Pesmu prati i spot koji jednostavnim, intimnim i dugim kadrovima približava turbulentna stanja i intenzivne emocije koje su bile inspiracija za tekst.


Autori fotografija: Dejan Đurašinović, Neda Mojislović, Tamara Stojanović


Predstojeći album „Šibice“ simbolizovaće buru emocija i stanja uzrokovanih toksičnim odnosima, ljubomorom, ali i potajnom željom i pokušajima da se taj odnos popravi. Poricanje, tuga, ljutnja i bes, depresija i na kraju surovo prihvatanje čine emotivne faze ovog albuma, koji će za Glitch Records biti objavljen krajem 2024. godine. 


Jelena Pranić živi i radi u Beogradu, a poreklom je iz Jagodine. Pored muzike gaji strast i prema filmu, te se uporedo bavi i filmskom produkcijom.


Singl "Verovala sam" na svim streaming platformama

Comments


bottom of page