Novo zanimljivo ime na muzičkoj sceni - ZHIVA
top of page

Novo zanimljivo ime na muzičkoj sceni - ZHIVA

Singl “Dobar osećaj” nastao je kao sublimacija dosadašnjeg muzičkog iskustva Ive Pažin. U saradnji sa bljuzgom, novim mladim reperom, ujedno i bratom, stvorili su jedinstven, svež i dinamičan zvuk. Ovim singlom ZHIVA najavljuje i prvo EP izdanje koje je u planu za jesen ove godine.

Ova optimistična i privlačna alternativna pop melodija govori o prihvatanju pozitivnog pogleda na život i osećaju dobrog u sebi. Sa željom da istraže načine za oslobađanje od briga i nesigurnosti, ZHIVA i bljuzga svojim razigranim energijama pozivaju slušaoce na zabavu, i konačno prihvatanje osećaja radosti, samopouzdanja i bezbrižnosti. Poznati producent Toshi Domaćin potpisuje koautorstvo aranžmana i produkciju. Uprkos korenima u popu, pesma odiše eksperimentalnim vajbom, čime uspevaju da izađu van granica ovog žanra.


“S neverovatnim uzbuđenjem sam dočekala izlazak svog prvog singla, jako mi je drago što je to baš ova pesma koja je nastala u saradnji sa dragim ljudima i u najboljoj energiji. Nije tu bilo nikakvog planiranja, nego sam jednostavno osetila da je sada trenutak za solo projekat.” rekla je ZHIVA.

Iva Pažin, odranije poznata kao članica bendova ZAA i Oktatonik, trenutno je aktivna kao jedan od vokala benda MAiKA. Pored toga je i diplomirani muzikolog i student master programa Primenjena istraživanja muzike na FMU u Beogradu.


“Sva muzička iskustva koja sam stekla baveći se muzikom od malih nogu nastojim da skupim u nadolazeće solo projekte. Jedva čekam sledeći singl i EP na kome posvećeno radim. Sigurna sam da će biti i još spotova, saradnji i ko zna još čega…” dodala je ZHIVA.


Spot za “Dobar osećaj” snimljen je u saradnji sa režiserom i fotografom Petrom Stojanovićem Mazumom i na neki način slavi kreativni proces i radost stvaranja. Spot savršeno odražava duh dobrog osećaja i oživljava teme o kojima govore, stavljajući akcenat na komunikaciju između ova dva muzičara.


bottom of page