top of page

Pet godina stvaralaštva na jednom mestu: Mladi džezeri Gorica & The Grooveheadz objavili album prvenac „Nigde drugo“

Autorski sastav Gorica & The Grooveheadz objavili su za Glitch Records svoj prvi album „Nigde drugo“ sa čak 11 pesama, koje izmiču žanrovskim odrednicama, ali je očigledan uticaj džeza, soula, gruva i elektronike.


Gorica & The Grooveheadz
Gorica & The Grooveheadz (foto: Nataša Pejčić)

Ovaj sastav čini grupa mladih muzičara koji su se okupili tokom studija na džez odseku beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti, a album prvenac objedinjuje njihov period stvaralaštva od 2019. godine do danas.

Za numeru po kojoj je album nazvan, „Nigde drugo“, snimili su spot inspirisan zahvalnošću prema svemu što donosi trenutak i sadašnjost, a to je, pre svega, kako navode, prilika da rade ono što vole, okruženi ljudima koji ih inspirišu.


Jedna od lokacija na kojoj je sniman spot je „Bluz i Pivo“, gradsko mesto cenjeno zbog dugogodišnjeg truda i ulaganja u nekomercijalne žanrove, kao i podrške autorskom radu. Ovde je, ujedno, 28. marta održana promocija albuma i premijerno je prikazan spot. Među pesmama na debi albumu su i „San na javi“, „Otkucaj“, „Neizbrisivo“, „Senke“, „Oteto“. Druga polovina su pesme na engleskom – „Secrets“, „The Letter“, „Awake“, „Gone too far“ i „Call me now“.


Gde god da smo, nosimo svoj svet sa sobom. Naša prva pesma ’Senke’ inspirisana je osećajem daljine u odnosu sa ljudima koji su nam vrlo bliski i važni.  ’Otkucaj’ i ’San na javi’ su posvećene najstarijima i majkama. ’Nigde drugo’ je nastala u periodu kada smo bili prinuđeni da u svoja četiri zida crpimo inspiraciju i motivaciju. Uživali smo u procesu, od 2019. do danas smo rasli i sazrevali zajedno. Sada taj period zaokružujemo na najlepši mogući način“, kaže kantautorka Gorica Šutić.

Bend je osnovala kantautorka Gorica Šutić, koja potpisuje tekstove i muziku. U radu na aranžmanima aktivno učestvuju i klavijaturista benda Stevan Milijanović, kao i bubnjar Aleksa Milijanović, koji je ujedno muzički producent ovog sastava. Bas gitaru svira David Gegić, a gitaru Gagi Hajnrih.

Album je dostupan na svim striming platformama, poslušajte ga ovde.

Comments


bottom of page