"Srećna i vesela"
top of page

"Srećna i vesela"

Potrebno je mnogo snage i strpljenja da se objavi prvenac. Deset godina nakon osnivanja, debitantski album je još važniji i veći za jedan bend, zbog čega je posebno zadovoljstvo predstaviti ovaj album.

Kao u istoimenoj bajci, Hrabri Krojač je jednim udarcem savladao čak osam pesama, objavivši “Pokreni se”, celovitu priču o suprostavljanju i suočavanju sa životom i onim što nam donosi.


Hrabri Krojač je četvoročlani beogradski sastav koji neprestano pravi svoj put. Iako nikada nije bio u fokusu muzičkih portala, čitavu deceniju je deo scene, kao i istorije koja je nastajala u BIGZ-u. Samo ime benda je nastalo u prvom prostoru koji su iznajmili u ovoj zgradi; po priči, kada su ušli u njega, studio je bio pun krojačkog materijala i alata.


Od 2011. godine kada je bend nastao, publika je imala priliku da čuje ove pesme u živom izvođenju, a neke od njih su već objavljene kao najavni singlovi. Ipak, tek sada, dobijamo kompletno delo od osam kompozicija koje potpisuju Emilija Balan - vokal, Bojan Marjanović - gitara, Goran Mladenović- bas i Marko Marković - bubanj. Bend je uvek imao želju da muzikom spaja ljude i prenese dobre vibracije, pa zato ne čudi veliki broj gostujućih muzičara, kao i broj ljudi popisanih na zahvalnici albuma. Na pesmi “Koliko puta” uhvaćen je i mali deo same zgrade BIGZ-a, jer možemo da čujemo razbijanje flaša u hodniku. Album je sniman u studiju P3 i Down There, dok su producenti bili Caspar NachtCassie Wijnberg, Ivan Petrović i Uroš Milkić.


"Kada se članovi benda okupe u minut do 12, a da se pritom nisu videli par godina, za realizaciju snimanja spota dovoljan je studio sa opremom kojom raspolaže i raspoloženje zajedništva i sreće zbog ponovnog okupljanja. Ne bismo da pišemo hvalospeve o ljudima koji su učestvovali u snimanju, ali svakako dugujemo zahvalnost Dušanu Miniću i Petru Vojnoviću, snimateljima, za strpljenje i postavku snimanja. Srećni i veseli svesno ulazimo u novu fazu benda i potrudili smo se da takvo raspoloženje sa svim svojim manama najiskrenije prenesemo gledaocima i slušaocima ovog spota. Na kraju najveću zahvalnost dugujemo montažeru Milošu Kasaloviću, koji je uradio i kolor korekciju ovog spota kao i izdavaču - Glitch Records, za strpljenje, razumevanje i energiju koji su nam preneli da se ponovo aktiviramo." - izjavili su članovi benda povodom novog spota i izdanja.


Album kako naslovom, tako i muzikom daje odgovor na pitanja koja svi imamo. Samo ako se pokrenemo, samo ako se suprostavimo i uradimo ono što možemo, tada će se desiti promena. Hrabri Krojač nam kroz muziku daje energiju vlastitog iskustva, predstavlja četiri prijatelja koji stvaraju iz iskrene potrebe, a na ovom albumu je ta emocija sačuvana.


Bez obzira na doba, situaciju i vreme, ovaj album pokreće i gura unapred. Dolazi nam deset godina od nastanka benda, ali u pravo vreme da nas inspiriše da u ovoj godini budemo najbolji što možemo.

bottom of page