"Planin" tera na ples
top of page

"Planin" tera na ples

Pijanista, kompozitor, kantautor i nekadašnji dirigent Big Benda RTS-a, Filip Bulatović (Mapo Keys) objavio je za izdavačku kuću Glitch Records “Planin" - svoj 3. singl na srpskom jeziku. Singl prati i krajnje nesvakidašnji "komični" video spot.

Iako je u pitanju pesma sa “ženskim” tekstom, Mapo Keys se osim kompozitora i tekstopisca, opet nalazi i u ulozi pevača zajedno sa mladom nadom naše scene Janom Đorđević. Osim njih dvoje, za to što nas ova pesma pomera zasluga je i producenta Andrije Gavrilovića A.N.D.R.

Scenario i koncept spota je takođe osmislio Filip, a zatim ga dodatno uobličila Tamara Broćić, koja je zaslužna i za režiju i montažu. Pored njih, zasluge za spot pripadaju i direktoru fotografije Aleksi Borkoviću, ali za to kako spot "diše" definitivno su najzaslužniji plesači, koji su doneli sjajnu atmosferu na set. U pitanju su momci i devojke koji od ranije prate Filipovu muziku i koji su se putem društvenih mreža rado odazvali da budu deo njegove nove numere. Spot mini rolom otvara Filipova majka, Nevenka Bulatović, koja je na ovaj način, putem video poziva, umela da započinje njegove nastupe, još u vreme dok je živeo u Njujorku.

Mapo Keys će sa svojim desetočlanim bendom 9. decembra nastupiti u sali Amerikana beogradskog Doma omladine, gde će osim već objavljeniih, premijerno izvesti i neke od numera koje su u pripremi. Imajući u vidu atmosferu sa njegovih prethodnih nastupa, ovo je plesni događaj koji se ne propušta.



bottom of page