Soul/R&B kantautorka Manivi objavila novi singl “Nek izgore”
top of page

Soul/R&B kantautorka Manivi objavila novi singl “Nek izgore”

Ivana Vukmirović, školovana džez vokalistkinja, gitaristkinja, producentkinja i kantautorka koja je godinama stvarala na engleskom - singlom ’’Nek Izgore’’ najavljuje nova izdanja na srpskom jeziku.


Ivana Vukmirović Manivi uz ekipu najrespektabilnijih džez muzičara domaće scene donosi jedinstven, senzibilan, ali određen i iznad svega kvalitetan muzički izraz. Nakon godina stvaralaštva na engleskom jeziku i dva album izdanja - Manivi (2016, Lampshade Media) i Mirror (2021, Glitch Records), Ivana se otiskuje ka stvaralaštvu na srpskom jeziku izdanjem letnjeg pop singla i spota ’’NEK IZGORE’’ koji je u etru od 23.juna.


,,Kada negujete soul i r’n’b izraz - prirodno je da reči koje prate te melodije izlaze iz vas na engleskom, jer su taj zvuk i sve poruke koje on nosi tako i utkane u vas. Međutim - shvatila sam da je potrebno da se što više kantautora otisne na put stvaralaštva na maternjem jeziku kako bismo mogli uneti i ovaj žanrovski otisak na zvučnu sliku regiona’’ - izjavila je Ivana.


Baršunasti vokal koji svakim tonom nanosi nove nijanse senzualnosti i iskrenosti - Manivi i numera ’’Nek izgore’’ neprimetno će vas provozati kroz emocionalni rolerkoster, od trzaja romantične tenzije do kompletnog prepuštanja želji za bliskošću. Chill pop produkcija pod prstima producenta A.N.D.R., latin beats, Ivanin virtuozni gitarski solo i zavodljiva lirika čine ovu numeru letnjim hitom čiji refren lako plovi ušima, vešto mešajući r’n’b i pop uticaje.


’’Nakon tri duet izdanja sa Đorđem Miljenovićem (Skaj Viklerom) i pozitivnih reakcija publike i preko pola miliona pregleda - uvidela sam da publika koju smo gajili godinama želi da čuje taj američki muzički izraz uz srpsku liriku. Osetila sam prirodnu potrebu da se oprobam u pisanju na srpskom, a dodatno me je ohrabrio i producent A.N.D.R. koji je studirao, živeo i stvarao u Americi, sa kojim sam i sarađivala na izdanju Nek Izgore. Svima koji smo okrenuti ka modernijem zvuku napokon je jasno da postoji prostor za podršku javnosti ako prilagodimo naše stvaranje i izvođenje muzike srpskoj sceni i tako motivišemo nove generacije da neguju svoj autentični senzibilitet’’. - zaključuje Manivi.



Tekstovi koje Ivana piše su autobiografski, dodirujući svoje introspektivne zaključke koji su u suštini univerzalna iskustva svih nas - čežljiva potraga za slobodom, prigrljivanje kompleksnosti ljudskog bića i potreba za sveprisutnom ljubavlju.


Ivanino stvaralaštvo na srpskom jeziku će domaću muzičku scenu nesumnjivo obogatiti za jedan autentični i muzikalni sastav, kakav je Manivi. Beogradska publika će imati prilike da sluša Manivi bend uživo u nedelju 3. jula, od 17.30 časova u Botaničkoj bašti, u okviru festivala Jazz in The Garden.

bottom of page